Verkeershinder door werk aan Zeelandbrug

Verkeershinder door werk aan Zeelandbrug
Verkeershinder door werk aan Zeelandbrug © OZ
© Omroep Zeeland

Onderdelen

ZIERIKZEE - Het wegdek van de brug krijgt een nieuwe slijtlaag en in de brugkelder worden belangrijke onderdelen van het bewegingswerk van de basculebrug vervangen. Brommerrijders en fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden, maar automobilisten en de scheepvaart wel.

Afgesloten

Naast dat er gedurende de werkzaamheden maar één rijstrook beschikbaar is, wordt de brug ook meerdere keren 's nachts afgesloten voor werkzaamheden, van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. Dat gebeurt op 30 augustus, 31 augustus, 5 september, 14 september, 26 september, 27 september en 28 september.

Scheepvaart

De scheepvaart moet er rekening mee houden dat van 2 tot en met 28 september de doorvaartbreedte beperkt is tot twintig meter. En de schepen kunnen alleen het noordelijke deel van de doorvaart gebruiken; het zuidelijke deel is afgesloten door middel van een ponton.

Brugbediening

Ook is er van maandag 5 tot en met vrijdag 23 september beperkte brugbediening. Op werkdagen en zondagen zijn er brugopeningen om 12.10 en 19.10 uur. Op zaterdagen zijn er brugopeningen om 9.10, 12.10 en 19.10 uur.