Zeeland wordt wakker: fabrieksijsjes, dierenhitteprotocol en wraakactie

Zeeland wordt wakker: fabrieksijsjes, dierenhitteprotocol en wraakactie
Zeeland wordt wakker: fabrieksijsjes, dierenhitteprotocol en wraakactie © OZ
De temperaturen lopen in de fabriek soms wel op tot veertig graden Celsius
De temperaturen lopen in de fabriek soms wel op tot veertig graden Celsius © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Hitte op het werk
Geen airco voor de hardwerkende arbeiders in de Zeeuwse fabrieken. De temperatuur kan in een productiehal oplopen tot meer dan veertig graden Celsius. Soms zo ondraaglijk dat verschillende bedrijven een hitteplan hanteren. Van gratis ijsjes en extra pauze tot zouttabletten.
BUL Hitteprotocol bedrijven 1
Dierenasiel kat
Dierenasiel kat © Omroep Zeeland

Dierenhitteprotocol

Niet alleen mensen, ook dieren moeten het rustig aan doen tijdens deze warme dagen. Daarom is bij dierenasiel Schouwen-Duiveland is het dierenhitteprotocol uit de kast gehaald. Nicky Slager van het asiel weet precies wat elk dier nodig heeft om deze dagen door te komen.
BUL dierenasiel hitte
Wraakactie
Wraakactie © Provicom

Rechtszaak wraakactie gaat verder

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 16 en 13 jaar cel geëist tegen de 38- en 25-jarige Terneuzenaar die voor de rechter stonden voor een schietpartij in december 2014 in Terneuzen. Het slachtoffer liep bij de schietpartij een dwarlaesie op. De schietpartij was waarschijnlijk een wraakactie op de moord op Gideon Verhelst. Officier van justitie Miranda Paapen noemde de aanval gisteren een laffe daad. 
BUL Vete Terneuzen OvJ
Weer do 25-08-2016
Weer do 25-08-2016 © OZ
Weer
Ook vandaag is er vrijwel geen wolk aan de lucht en opnieuw stijgt de temperatuur vanmiddag naar 31 tot 33 graden. Alleen langs de kust is er in de loop van de middag verkoeling mogelijk, door windje van zee. Vanavond en vannacht verlopen helder. De temperatuur komt vannacht niet lager uit dan 18 graden. Morgen wordt het met flink wat zon en een zwakke noordwestenwind minder warm: 24 graden aan zee tot 28 graden in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen.