Nieuwe trainer Zeelandia Middelburg is kilometervreter (video)

Nieuwe trainer Zeelandia Middelburg is kilometervreter (video)
Nieuwe trainer Zeelandia Middelburg is kilometervreter (video) © OZ
Trainer-Zeelandia-Middelburg-ZNO160816FD
MIDDELBURG - Juiste papieren
Zeelandia Middelburg moest vorig seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Toenmalig trainer Daan Eikenhout wilde niet de cursus TC-1 doen. Omdat de club uit de provinciehoofdstad toen nog in de eerste klasse speelde, had het wel een trainer nodig met juist die papieren. Erik Malcorps, bestuurslid technische zaken, kwam via via in contact met Van Bree. "We zijn, ondanks dat we gedegradeerd zijn, toch heel tevreden met het aantrekken van Mart."
Dure trainer
Door de reisafstand is Van Bree wel een dure trainer geworden. Malcorps geeft dat toe. "Maar wij doen als club geen gekke dingen, dus onze keuze is gerechtvaardigd." Voor Van Bree maakt het niet uit dat Zeelandia Middelburg dit jaar in de tweede klasse uitkomt. "Ik ben wel iemand die graag zijn woord nakomt, tenzij de club iets anders had gewild, maar ook daar is geen sprake van." 
© OZ
'Krachtig en fel'
De spelersgroep is tevreden met de nieuwe coach. "Qua coaching is hij heel erg krachtig en fel. Met de groep die wij hebben, is het goed dat hij er kort bovenop zit", zegt Niels Luteijn. Eén van de eerste beslissingen die Van Bree heeft genomen, is om Joost de Kubber aanvoerder te maken. "Zijn manier van werken is heel duidelijk en ik denk dat voor ons als verwende jongetjes uit de stad goed werkt."