'Stelende butler' zoekt baan in Zeeuwse horeca

'Stelende butler' zoekt baan in Zeeuwse horeca
'Stelende butler' zoekt baan in Zeeuwse horeca © OZ
Hotel Huis ter Duin in Noordwijk
Hotel Huis ter Duin in Noordwijk © Wikipedia

Omgewisseld

De butler zou voor tonnen aan sieraden hebben buitgemaakt in het hotel Huis ter Duin. Hij werd in maart aangehouden. De 42-jarige inwoner van Noordwijk zou zijn vertrouwenspositie als butler en persoonlijk assistent hebben misbruikt om de sieraden te stelen van hotelgasten en de familie waarvoor hij werkte.

Nepdiamanten

Hij kreeg volgens het dagblad de halskettingen en armbanden in handen om ze bijvoorbeeld in de kluis van het hotel te laten opbergen of ze te laten reinigen bij een juwelier. Vervolgens zou hij de diamanten en robijnen in de sieraden naar een bevriende juwelier in Antwerpen hebben gebracht, om ze daar te laten verwisselen met nepdiamanten en -robijnen, om de echte losse stenen vervolgens te verkopen.

Betrapt

De butler liep volgens De Telegraaf tegen de lamp toen hij een exclusief collier te koop aanbood bij een Amsterdamse juwelierswinkel. De juwelier herkende de halsketting. Die had hij namelijk zelf verkocht aan een vermogende klant. De juwelier rook onraad, nam contact op met die klant. Die vertelde dat hij de bewuste halsketting helemaal niet wilde verkopen, maar aan de butler in bewaring had gegeven.

Voorwaarde

De rechter besloot donderdag dat hij zijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten, op voorwaarde dat hij geen contact opneemt met slachtoffers of medeverdachten. Alleen voor zijn partner, die er ook van verdacht wordt bij de zaak betrokken te zijn, maakt de rechtbank een uitzondering.

Getuigen

Het op vrije voeten stellen van gebeurde volgens de Telegraaf tegen de zin van het Openbaar Ministerie, omdat de kans groot zou zijn dat hij in herhaling valt of getuigen beïnvloedt. Ook is een deel van het geld dat hij overhield aan zijn praktijken nog niet opgespoord. 

Baan

Nu hij op vrije voeten is, gaat hij voorlopig bij zijn ouders in Terneuzen wonen. Hij hoopt snel een baan te vinden in de Zeeuwse horeca. Volgens zijn advocaat wil hij weer gaan werken om met het verdiende geld zijn slachtoffers in ieder geval voor een deel schadeloos te kunnen stellen.