Boer haalt boos koeienoversteekplaats weg (video)

Boer haalt boos koeienoversteekplaats weg (video)
Boer haalt boos koeienoversteekplaats weg (video) © OZ
Boer boos

Koeien zelfstandig naar de stal

NIEUWERKERK - De boer had de oversteekplaats aangelegd, zodat zijn melkkoeien zelf de weg konden oversteken naar de stal en ook weer zelf terug konden lopen naar de wei. Van de Sande had aan weerszijden van de weg een open verbinding gemaakt naar de weilanden. Op de weg lagen veeroosters om te voorkomen dat de koeien de weg op zouden lopen in plaats van het weiland in.
© OZ

Tegen een koe rijden

Volgens het Waterschap, beheerder van de weg, was de plek gevaarlijk voor het verkeer. Een woordvoerder zegt dat weggebruikers wel eens tegen een koe zouden kunnen rijden. Of dat voertuigen door de veeroosters schade konden oplopen als die er te hard overheen zouden rijden. Het Waterschap had metingen gedaan naar het aantal verkeersbewegingen en kwam op 15 per dag. Van de Sande: "Dat zijn wij waarschijnlijk geweest met de trekker, want we moeten hier ook gewoon op het land werken".
Geen seconde te vroeg
Klokslag 13.00 uur haalde de boer de veeroosters weg, onder toeziend oog van iemand van het Waterschap. Van de Sande gaat nu of er mogelijkheden zijn om toch weer een koeienoversteekplaats aan te leggen. Misschien met hulp van de ZLTO. Het Waterschap wilde verder geen commentaar geven