Martens wint eerste TOP Triatlon Middelburg (video)

Martens wint eerste TOP Triatlon Middelburg (video)
Martens wint eerste TOP Triatlon Middelburg (video) © OZ
Triathlon-Middelburg-wedstrijd-ZNO160827OG

Verschillende koplopers

MIDDELBURG - Na de vijfhonderd meter zwemmen had Niek de Ridder uit Vlissingen een voorsprong van zo'n vijftien seconden op de rest van het veld. Niet verrassend, want De Ridder is één van de betere open water zwemmers van Zeeland. Bij het fietsonderdeel moest hij de kop al snel afstaan aan zijn naamgenoot Rens de Ridder uit Arnemuiden, die bij een straffe tegenwind alleen de koppositie pakte. Martens lag op dat moment tweede, gevolgd door de broers Niels en Floris-Jan Koole en Chris Steenbakker uit 's-Heerenhoek.

Looponderdeel

In de eerste twee kilometer van het afsluitende looponderdeel wist Rens de Ridder zijn koppositie nog te behouden, maar toen moest hij Martens laten gaan. De Zeeuws-Vlaming liep onbedreigd naar de zege en liet in een tijd van 1:00.41' De Ridder achter zich. Niels Koole legde beslag op de derde plaats.
Ruben Martens
Ruben Martens © OZ

Dames

Bij de dames wist Manon Broumels uit Roosendaal de wedstrijd op haar naam te schrijven. Zij kwam binnen in een tijd van 1:12.41' en dat was 16 seconden sneller dan Chantal Koole uit Zoutelande. Dorien van Loenen (Schaijk) completeerde het podium.

Evenement van de Week

De Top Triathlon Middelburg is het evenement van de week bij Omroep Zeeland. Dat betekent dat er maandagavond na Zeeland Nu nog een sfeerreportage te zien is op televisie.