Hoek pakt eerste driepunter van het seizoen (video)

Hoek pakt eerste driepunter van het seizoen (video) © Sjaak van der Salm
Hoek Ajax lange samenvatting
HOEK - Openingstreffer
Met Reguillo Vandepitte in het basisteam, hij verving de geblesseerde Leonardo, had Hoek het moeilijk in de beginfase. Lionel Fitsch moest al binnen het kwartier een inzet van Joost Heij van de lijn halen. Daarna kwam de ploeg van trainer Jannes Tant beter in de wedstrijd. Kleine kansjes waren er voor Guillaume Clinckemaillie en Kyle Doesburg. Diezelfde Doesburg maakte in de 30e minuut het eerste Hoek-doelpunt van dit seizoen. Hij scoorde op aangeven van Sacha Besliaha. Acht minuten na de openingstreffer kwam de kans op de tweede treffer. Een goede rush van Fabian Wilson, die Clinckemaillie bereikte, maar hij stuitte op doelman Rolf Hazelaar.
Kruising
Na de pauze waren de betere kansen voor Ajax. Akoy raakte de kruising en Jordy de Jonghe hield met een reflex Balil El Amrani van het scoren. Josimar Pattinama, die in het veld kwam voor Clinckemaillie, zette 20 minuten voor tijd Doesburg vrij voor het doel, maar de doelpuntenmaker stuitte op de Ajax-doelman. Daarna viel Fitsch met zijn hand op de bal in het zestienmetergebied en kreeg Ajax een penalty, die werd gestopt door doelman De Jonghe. Vlak voor tijd maakte Pattinama aan alle spanning een einde door de 2-0 te scoren.
Later vandaag zijn hier beelden te vinden van de wedstrijd.

Lionel Fitsch maakte al eerder mee dat hij een penalty veroorzaakte en dat de strafschop toen werd gemist