Zeeland wordt wakker: Brand, toerisme en winst Vlissingen

Zeeland wordt wakker: Brand, toerisme en winst Vlissingen
Zeeland wordt wakker: Brand, toerisme en winst Vlissingen © OZ
© oz

Loodsen branden uit

OOST-SOUBURG - In twee loodsen aan de Heerlijkheidsweg in Middelburg heeft zondagavond een uitslaande brand gewoed. Omdat de loodsen niet meer te redden waren, heeft de brandweer het gecontroleerd laten uitbranden.
© OZ

Dode bij brand verzorgingshuis

Bij een felle brand in verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke is zondag een dode gevallen. Er zijn vier gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén appartement in het verzorgingshuis is helemaal uitgebrand.
© OZ

Topdrukte op campings

Het warme weer van de afgelopen dagen heeft veel toeristen naar Zeeland getrokken. Zo werd het, aan het einde van het seizoen, nog een topweekend met een bezettingsgraad van 90 procent.
Yves Nyemb
Yves Nyemb © Paul ten Hacken

Weer winst Vlissingen

VC Vlissingen kent een uitstekende start van het nog prille seizoen. De ploeg van Ruud Pennings won in eigen huis met 1-0 van Dosko. De enige treffer van de middag werd gemaakt door Yves Nyemb, die vorige week ook al de matchwinner was tegen IFC. Door deze zege hebben de Vlissingers de maximale score na twee duels.

Weer

Vandaag trekken eerst nog wolkenvelden over Zeeland. Lokaal kan daarbij een bui vallen. Vanmiddag is het droog en wordt het zonnig. Het wordt 22 graden.