Brand Middelburg: 'Niet te overzien wat dit betekent' (video)

Brand Middelburg: 'Niet te overzien wat dit betekent' (video)
Brand Middelburg: 'Niet te overzien wat dit betekent' (video) © OZ
Brand loods middelburg dag 2

Thuiskomst

MIDDELBURG - Van den Berg kwam zondagmiddag terug van vakantie: "Om half 5 reed ik nog langs de loods, en natuurlijk kijk je dan even. Toen ik om half 10 gebeld werd met het bericht over de brand, dacht ik in eerste instantie dat het een geintje was." De voorzitter ging kijken en schrok enorm van de grootte van de brand.
Niet geslapen
Een dag later begint de impact van de schade langzaam maar zeker binnen te komen. Van den Berg: "Ik heb de hele nacht niet geslapen. Steeds bedacht ik me weer welke spullen in de loods stonden en nu verloren zijn gegaan."

Onvervangbaar

"Alles is weg. 45 jaar aan opbouw. Het is verschrikkelijk", zegt Van den Berg. Bij de brand is behalve de licht- en geluidsinstallatie voor kerst ook de toiletwagen en een verkoopkraampje verloren gegaan. 

'Niet zwaar verzekerd'

Veel spullen zijn volgens Van den Berg onvervangbaar. Daarnaast is de stichting 'niet zwaar verzekerd'. Gezien zijn leeftijd wil Van den Berg het liefst de handdoek in de ring gooien, maar vindt hij dat niet verantwoord. 
© OZ

— Evenementen M'burg (@semiddelburg)
">
Sinterklaas
De stichting organiseert ieder jaar verschillende evenementen in Middelburg, waaronder de wintermarkt, de intocht van sinterklaas en de rommelmarkt op 5 mei. De sinterklaasspullen lagen niet in de loods en zijn ongedeerd gebleven. 
Verjaardagscadeau
Bij de brand is ook het verjaardagscadeau voor de kleinzoon van Van den Berg verloren gegaan: "Die wordt vier jaar en wilde een skelter. Die stond in de loods en moest alleen nog in elkaar gezet worden. Die is nu ook weg."