Slapeloze nachten in Krabbendijke door brand (video)

Slapeloze nachten in Krabbendijke door brand (video)
Slapeloze nachten in Krabbendijke door brand (video) © OZ
© OZ

Verleden

KRABBENDIJKE - Volgens de burgemeester kwamen door de brand bij veel bewoners herinneringen boven aan andere nare gebeurtenissen in hun leven.  
Reactie Piet Zoon 1200
Meer impact dan gisteren
De burgemeester is onder de indruk van de hulp die het verzorgingshuis krijgt van de inwoners van Krabbendijke. Hij heeft verder het idee dat de brand vandaag nog meer impact heeft dan gisteren.
Terugkeer in fases
Na de brand zijn 37 mensen geëvacueerd. Tien bewoners zijn opgevangen door familie. De overige bewoners konden terecht in andere vestigingen van Ter Weel. Wanneer de bewoners terug naar huis kunnen, is nog niet bekend. De terugkeer gebeurt in fases. Ter Weel heeft extra mensen ingeschakeld om de terugkeer te begeleiden.
© OZ

'Het zouden je ouders maar zijn'

De bewoners van Krabbendijke zijn aangeslagen. "Het zouden je ouders maar zijn", zegt een mevrouw die net boodschappen heeft gedaan. "We waren aan het eten en we hoorden de sirenes en die bleven maar gaan", vervolgt ze.
Reacties Krabbendijke brand
Slechte film
De impact in het dorp is groot. De brand is het gesprek van de dag. "Je weet gewoon niet wat je ziet. Zulke dingen zie je alleen in slechte films. Het is gewoon verschrikkelijk", zegt een voorbijganger.
Overleden
Bij de brand kwamen twee bewoners van Ter Weel om het leven. Een 96-jarige man kwam tijdens de brand om het leven. Een 92-jarige vrouw die bij de brand gewond was geraakt, overleed in de nacht van zondag op maandag. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog.