Hulst wil dat Vestingcross een klassieker wordt (video)

Hulst wil dat Vestingcross een klassieker wordt (video)
Hulst wil dat Vestingcross een klassieker wordt (video) © OZ
Vestingcross-Hulst-Hageman-ZNO160828EJ
HULST - Een miljoen kijkers
De Vestingcross wordt uitgezonden op de Belgische televisie en ook Omroep Zeeland zal waarschijnlijk de beelden van de eerste Vestingcross live uitzenden. Daarnaast verwacht de gemeente Hulst langs het parcours vijf- tot tienduizend toeschouwers. "We verwachten er veel van zeker omdat de cyclocross in België, Zeeland en West-Brabant heel populair is", zegt wethouder Hageman.
Geweldige exposure
Nu het gelukt is de wielerwedstrijd binnen te halen, kan Hulst zich volgens de wethouder van zijn mooiste kant laten zien. "Op televisie moet je denken aan 800.000 tot een miljoen kijkers. Dat is natuurlijk een geweldige exposure voor Hulst", zegt Hageman. 
De Vestingcross in Hulst hoopt de wereldtop in het veldrijden jaren achter elkaar te zien
De Vestingcross in Hulst hoopt de wereldtop in het veldrijden jaren achter elkaar te zien © Orange Pictures
Klassieker
Het organiseren van de Vestingcross is als het aan het gemeentebestuur van Hulst ligt niet eenmalig. "Qua kosten hoeven we als gemeente alleen op te draaien voor de personele inzet. We willen dit evenement dus heel graag een vervolg geven en maken tot een klassieker in het veldrijden", zegt Hageman. "Eerst zal de komende editie natuurlijk geëvalueerd moeten worden, maar wij willen de plaats op de internationale kalender graag behouden en elk jaar de wereldtop naar Hulst halen."