Deel van De Combinatie in Vlissingen gesloten, mogelijk onveilig

Een deel van Brede School De Combinatie in het Vlissingse Middengebied is uit voorzorg gesloten vanwege de constructiewijze van het gebouw. Een deel van het gebouw heeft dezelfde constructie als de parkeergarage die in mei is ingestort bij Eindhoven Airport.

Het gebouw is opgeleverd in 2011 en heeft de vorm van een dubbele cirkel. In de grote cirkel zijn drie basisscholen gevestigd: de christelijke basisschool Het Vlot, de openbare basisschool De Ravenstein en de katholieke Sint Jozefschool. In de kleinste cirkel moet de constructiewijze verder onderzocht worden. Het is het deel waar kinderopvang Walcheren, GGD en zorgloket Porthos zijn gehuisvest.

Het kinderdagverblijf verhuist voorlopig naar De Tuimelaar in Vlissingen. De peutergroep is alleen op maandag gesloten. Voor de buitenschoolse opvang heeft het geen gevolgen.

Parkeergarage onder de kleine cirkel

Boven de school zijn 38 seniorenappartementen. De bewoners kunnen daar dus ook blijven wonen. Wel moeten de bewoners hun auto uit de parkeergarage halen die zich onder de kleine cirkel bevindt.

(foto: Omroep Zeeland)

MFC De Statie

Gisteren werd bekend dat multifunctioneel centrum De Statie in Sas van Gent uit voorzorg gesloten blijft vanwege dezelfde constructiewijze. Vandaag werd bekend dat voor de 300 kinderen van de basisschool en de kinderopvang een opvanglocatie is gevonden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen De Combinatie
Deel dit artikel:

Reageren