Zeeland wordt wakker: Help!, volksraadpleging en Nijntje

Zeeland wordt wakker: Help!, volksraadpleging en Nijntje
Zeeland wordt wakker: Help!, volksraadpleging en Nijntje © OZ
Kerncentrale Borssele - archieffoto
Kerncentrale Borssele - archieffoto © OZ

Volksraadpleging kansloos

OOST-SOUBURG - Een groep verontruste Zeeuwen wil een volksraadpleging over de financiële steun aan de kerncentrale. Hun oproep lijkt alleen op voorhand al kansloos. Een ruime meerderheid in Provinciale Staten vindt het onderwerp niet geschikt voor een referendum.
© OZ
Auto in de berm
Een automobilist is in de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto in de berm terecht gekomen bij Sint-Maartensdijk. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de oorzaak van het ongeluk is niets bekend.
Nijntje op de fiets
Nijntje op de fiets © Omroep Zeeland
Nijntje in het Zeeuws
Er wordt een derde verhaal van Nijntje uitgebracht in het Zeeuws. 'Nijntje op de fiets' wordt de derde hertaling van troubadour Engel Reinhoudt uit 's Heerenhoek. Eerder hertaalde (van het Nederlands naar het Zeeuws vertalen) hij al 'Opa en oma Pluus' en 'Nijntje an Zêe'.
Minister Dijsselbloem
Minister Dijsselbloem © OZ
Schreeuw om hulp
Minister Dijsselbloem van Financiën moet het kabinet ervan overtuigen dat er hoognodig wat gedaan moet worden voor de werkgelegenheid in Zeeland. Dat vinden de Zeeuwse PvdA-Kamerleden Albert de Vries en Joyce Vermue. Ze hebben dinsdagmiddag een overleg met hun partijgenoot Dijsselbloem.
© OZ
(Foto: Piet Grim)

Weer

Dinsdagochtend kan het lokaal mistig zijn. In de loop van de ochtend breekt de zon door. Op de stranden wordt het 22 graden. In het oosten van de provincie kan het een paar graden warmer worden.