Werkzaamheden Vlakebrug duren bijna een maand

Werkzaamheden Vlakebrug duren bijna een maand
Werkzaamheden Vlakebrug duren bijna een maand
Vlakebrug reparatie
HANSWEERT - Recreatieverkeer
Rijkswaterstaat heeft voor de maand september gekozen voor het herstel van de brug, omdat de zomervakantie voorbij is, waardoor er minder recreatieverkeer is op zowel de weg als het water. Maar het is nog wel lekker weer, en voor de werkzaamheden is het belangrijk dat het niet regent. Bovendien kan het asfalt beter uitharden als het warm is.
Reparaties aan de Vlakebrug zijn begonnen
Reparaties aan de Vlakebrug zijn begonnen
50 km/u
De aannemer werkt aanéén rijbaan tegelijk. De andere rijbaan blijft open, maar de maximum snelheid wordt beperkt tot is 50 km/u. Mede omdat er losse steentjes kunnen liggen. Dat levert vertraging op. 
Scheepvaart
Voor de scheepvaart betekenen de werkzaamheden, dat de vaarroute is afgesloten voor de hoge scheepvaart van maandag 5 september 10.00 uur tot vrijdag 9 september 10.00 uur en van dinsdag 13 september 7.00 uur tot vrijdag 16 september 10.00 uur.
De vlakebrug krijgt een nieuwe asfaltlaag
De vlakebrug krijgt een nieuwe asfaltlaag © OZ
Oorzaak
Uit onderzoek is gebleken dat het wegdek loslaat door de trillingen van de brug. De brug is 24 jaar geleden gemaakt, maar in de loop der jaren is er veel meer en zwaarder verkeer over de brug gegaan dan voorzien. Hierdoor trilt de brug ook meer dan voorzien was.
Postbrug
Ook op de Postbrug laat het wegdek los door de trillingen. Deze brug is na de Vlakebrug aan de beurt om gerepareerd te worden. De beschadigingen zijn daar veel kleiner en de reparatie aan de Postbrug duurt daarom maar één dag.