'Met Kerst slaap ik weer thuis, zeggen ze' (video)

'Met Kerst slaap ik weer thuis, zeggen ze' (video)
'Met Kerst slaap ik weer thuis, zeggen ze' (video) © oz
sloop huizen Oud-Vossemeer

Net op tijd

OUD-VOSSEMEER - Op 1 juni zorgde een frietpan voor brand in het huis naast dat van Boogaart. De buurvrouw liep lichte verwondingen op en ademde rook in. De kleinzoon van Nel Boogaart zat op een kamertje boven in haar huis een spelletje te spelen op zijn spelcomputer en hij kon zich maar net op tijd uit de voeten maken.

Zoon

Het vuur sloeg niet over naar de naastgelegen panden, maar de bewoners konden niet meer terugkeren naar hun huis en verblijven nu al drie maanden ergens anders. Nel Boogaart verblijft nu bij haar zoon Corné, die honderd meter verderop woont. En dat bevalt goed. "We hebben het eigenlijk heel gezellig samen."
© oz

Onderhandelingen

De slopers zijn nu drie maanden na de brand begonnen met het wegbreken van het uitgebrande huis. Boogaart denkt dat het zo lang duurde vanwege de onderhandelingen met de verzekering en door de bouwvakvakantie. Maar je zal haar daarover niet horen klagen. "Ik heb me bij de situatie neergelegd"

Toegezegd

Haar huis is gestript en schoongemaakt, maar het dak en de vloer van de bovenverdieping moeten vervangen worden. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend, maar volgens Nel is haar toegezegd dat ze in december weer in haar eigen huis kan slapen. Net op tijd om thuis Kerst te kunnen vieren dus.