Percussionist Eddie C. brengt solosingle uit

Percussionist Eddie C. brengt solosingle uit
Percussionist Eddie C. brengt solosingle uit © OZ
Eddie C VOOR INTERNET

Muzikale klik

OOST-SOUBURG - Eddie en Frans ontmoetten elkaar tijdens een Stevie Wonder Tribute in Roosendaal. Al snel was er een muzikale klik. Eddie: "We hadden het meteen over muziek, over de spullen die we hebben en onze muzikale interesses. We kwamen uit op dezelfde muzikale visie en daardoor zijn we met elkaar gaan werken."

Gouden jaren

Eddie Conard (of: Eddie C.) is bepaald geen onbekende in de muziek. Hij werkte samen met onder meer Lee Towers, Jan Akkerman, Herman Brood, Demis Roussos en Sting. Als percussionist is hij te horen op de wereldhit van Stars on '45 en When The Lady Smiles van The Golden Earring. Eddie: "Ik ben op een goeie tijd in Nederland aangekomen. De jaren zeventig tot en met '85 waren de gouden jaren voor sessiemuzikanten."
Romanticus
De single (So) Intense brengt Eddie uit onder zijn artiestennaam Floyd Edward, zijn twee volledige voornamen. Het is geïnspireerd op zijn muzikale helden Isaac Hayes en Barry White. "Tegenwoordig hoor je veel mannetjes met hoge stemmen. Ik dacht, laten we een keer iets maken met meer ballen. Een groove die je wilt hebben als je eindelijk rust hebt en je met een leuke dame relaxed zit te chillen. Ik ben een ouwerwetse romanticus wat dat betreft."
Ervaring
Eddie C. heeft zich als co-producer aangesloten bij de stichting MuTaZe in Hoogerheide. De stichting wil nieuw talent ondersteunen, stimuleren en helpen ontwikkelen. Frans van Aken verwacht in de toekomst meer met Eddie samen te werken. Frans: "Hij is een bron van ervaring waar ik veel van kan leren. We zijn alweer met nieuwe projectjes bezig, dus jullie gaan nog heel veel van ons horen, denk ik."