'Niemand is ons nog te snel af'

'Niemand is ons nog te snel af'
'Niemand is ons nog te snel af' © OZ
© OZ

Wendbare driewieler

THOLEN - De broers Jurre en Kevin van den Berge runnen het bedrijf. De twee beveiligers zijn enthousiast over hun nieuwste aanwinst, een driewieler waar je met een autorijbewijs op mag rijden. "We gebruiken hem vooral tijdens de mobiele surveillance. Hij is multifunctioneel, flexibel en wendbaar," zegt Jurre van den Berge. "Daardoor kunnen we nu op plekken komen, waar we vroeger moesten stoppen."

Geen ontkomen aan

Vader Kees van den Berge heeft het bedrijf tien jaar geleden opgericht. Hij heeft tijdens achtervolgingen vaak meegemaakt dat hij in zijn auto door paaltjes of betonblokken niet verder kon. "Mensen van kwade wil ontkomen dan op een scootertje en geven ons zo het nazien. Nu is dat verleden tijd. Dieven, pas op, want wij grijpen jullie in je kraag," waarschuwt hij.
Motorscooter beveiligingsbedrijf

Snelle EHBO

Het voertuig wordt ook ingezet tijdens de bewaking van evenementen. "In het zadel zit een EHBO-koffer waarmee we ook eerste hulp kunnen verlenen als dat nodig is. Met de scooter zijn we er veel sneller dan lopend of met de auto, dus kunnen we eerder iemand helpen. We zijn er echt heel blij mee. Heel het team staat in de rij om er mee te werken," aldus Jurre van den Berge.