Vluchtelingenschool Terneuzen gaat niet meer open

© OZ

Boos

TERNEUZEN - De directie van de vluchtelingenschool is boos op het COA, vlak voor de start van het schooljaar. "We stonden al in de startblokken om te beginnen en werden verrast", zegt Levien Hamelink, algemeen directeur Probaz waar de vluchtelingenschool onder valt.

Ontslagen

Voor de vluchtelingenschool was extra personeel ingehuurd die nu zonder werk komen te zitten. "We proberen gedwongen ontslagen te voorkomen, want we willen deze mensen absoluut niet kwijt", aldus Hamelink. Hij realiseert zich dat de sluiting voor de school lastig is, maar voor de vluchtelingenkinderen 'ingrijpend'. 

Normaal

Volgens Robert Ploeg, woordvoerder van het COA, komt het besluit van het COA niet zo onverwacht als de school doet vermoeden: "Het komt wellicht als een verrassing voor de school, maar het hoort bij de situatie. De ene keer zitten er 30 kinderen in een opvang dan 90 en dan weer geen." Omdat de vluchtelingenstroom drastisch is afgenomen, stoot het COA veel tijdelijke opvanglocaties af.  

Verteld

Het COA is al de hele zomervakantie bezig met het overplaatsen van gezinnen naar andere permanente opvanglocaties. Daar heeft het COA het schoolbestuur van op de hoogte gehouden, zegt Robert Ploeg. "Zodra wij het wisten, hebben we het hen verteld."
Vluchtelingenschool