Bushaltes krijgen opknapbeurt van 1,2 miljoen

Bushaltes krijgen opknapbeurt van 1,2 miljoen
Bushaltes krijgen opknapbeurt van 1,2 miljoen © OZ
Bushalte buiten IJzendijke
Bushalte buiten IJzendijke © oz

Voorziening

MIDDELBURG - Er wordt gekeken of de haltes goed toegankelijk zijn, of er voldoende verlichting is, of alles er netjes uitziet en of je je fiets daar kunt stallen. "De bushalte is een visitekaartje zodat je reizigers in de bus krijgt. Tegenwoordig kijkt men niet alleen maar wanneer de bus vertrekt, maar ook of je droog kunt wachten en je fiets kwijt kunt bijvoorbeeld", vertelt gedeputeerde Harry van der Maas. Voor de dagelijks provinciebestuur is niks te gek: "Als wij horen dat wifi gewenst is in de bushokjes dan gaan we daar serieus naar kijken", vertelt hij. 

Klachten

De haltes die de komende tijd aangepakt gaan worden zijn de locaties waar de provincie zelf niet tevreden over is, maar ook waar klachten zijn binnen gekomen. Er wordt dan gekeken of de provincie het eens is met die klachten. Zo ja, dan wordt de bushalte en het genoemde knelpunt aangepakt.
Dienstregeling
Het geld gaat de provincie besteden aan voorzieningen rondom het openbaar vervoer. De centen worden dus niet besteed aan de dienstregeling, om bijvoorbeeld meer bussen te laten rijden. 'Daar hebben we al een andere oplossing voor gevonden. We bekijken nu goed welke bussen altijd leeg zitten. Die tijden halen we eraf. Maar we kijken ook waar extra bussen nodig zijn. Tot nu toe lukt dat zonder extra geld bij te hoeven leggen", vertelt van der Maas. 
Geld voor bushaltes