​Dijsselbloem gaat zijn best doen voor Zeeland (video)

​Dijsselbloem gaat zijn best doen voor Zeeland (video)
​Dijsselbloem gaat zijn best doen voor Zeeland (video) © OZ
Dijsselbloem wil Zeeland helpen
ITEM Zeeland wil Dijsselbloem helpen deel 2
ITEM Dijsselbloem wil Zeeland helpen deel 1

Werkgelegenheid

DEN HAAG - Bij het gesprek waren de Zeeuwse Kamerleden Albert de Vries en Joyce Vermue en gedeputeerde Ben de Reu aanwezig. De zware Zeeuwse PvdA-delegatie heeft minister Dijsselbloem in het ministerie van Financiën op het hart gedrukt dat Den Haag iets moet doen voor de werkgelegenheid in Zeeland en de helpende hand moet bieden voor de verliesgevende kerncentrale. Maar tot nu toe houdt het kabinet de boot af.

Hulp

De Zeeuwse roep om hulp uit Den Haag wordt steeds luider. De werkgelegenheid in Zeeland kreeg harde klappen door faillissementen van Zalco en Thermphos, de sluiting van Philip Morris en bezuinigingen in de zorg. En nu ook bij energiebedrijf Delta honderden banen op de tocht staan, vindt Zeeland dat Den Haag zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Eerder gaf het kabinet wel veel geld aan regio's als Groningen en Limburg om economische problemen aan te pakken. 

Tevreden

De Zeeuwse PvdA-politici zijn tevreden met de uitkomst van het gesprek. Minister Dijsselbloem zelf was na afloop niet beschikbaar voor een reactie.