Micha Boy de Waal wint Strandcross Vlissingen

Motorcrosser Micha Boy de Waal heeft de Strandcross in Vlissingen gewonnen. De Brabander won vanmiddag voor het oog van duizenden toeschouwers op de boulevard in Vlissingen de eerste manche van de gecombineerde MX1/MX2 klasse voor licentiehouders. In de tweede manche was een tweede plaats voor De Waal voldoende om de eindwinst te pakken.

De Waal ging in de eerste manche al snel aan kop en stond die niet meer af. De beste Zeeuwen waren Mark Boot uit Burgh-Haamstede en Nancy van de Ven uit Vlissingen. Boot kwam als achtste over de streep en Van de Ven werd elfde.

Mindere start

In die tweede manche nam Roan van Moosdijk uit Eindhoven de leiding nadat hij een valpartij in de eerste meters wist te ontwijken. De Waal had een mindere start en moest van een vijfde plek proberen op te schuiven.

Het opschuiven lukte voor de uit Wijk en Aalburg afkomstige crosser die twee sterke manches reed. De Waal kon Van Moosdijk niet meer inhalen en kwam als tweede over de finish. Dat was genoeg om de Strandcross te winnen.

Boot achtste

Mark Boot uit Burgh-Haamstede was met zijn achtste plaats de beste Zeeuw in deze Strandcross. Hij werd vierde in zijn klasse (MX-1). Voor Nancy van de Ven ging het minder voorspoedig. De thuisrijdster had een kapotte koppeling in de laatste meters van de tweede manche en kon daardoor de strandcross niet meer uitrijden.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Sport Strandcross Micha Boy de Waal MX1
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws