Zeeland wordt wakker: Treinen, strand en brand

Zeeland wordt wakker: Treinen, strand en brand
Zeeland wordt wakker: Treinen, strand en brand © oz
© Eelco Wisse (foto: OZ

Geen treinen

OOST-SOUBURG - Tussen Goes en Vlissingen rijden dit weekend geen treinen. Er zouden werkzaamheden zijn aan het spoor in de buurt van 's-Heer-Arendskerke, maar die zijn door omstandigheden uitgesteld. Toch rijden er geen treinen, want de NS is te laat ingelicht.
Brand Middelburg
Brand Middelburg © Omroep Zeeland

Benefiet

Café-echtpaar Lou en Ramona Traas van Ut Babbelaertje in Middelburg organiseert een benefietconcert voor de gedupeerden van de brand in een loods, afgelopen weekeinde. De Stichting Evenementen en het bedrijf van Niklas Driessen raakten bij die brand al hun spullen kwijt. Grote trekpleister is zanger-gitarist Bert Heerink, bekend onder andere van het nummer Burning Heart.
© OZ

150 jaar

Wemeldinge en Hansweert staan in september en oktober in het teken van het Kanaal door Zuid-Beveland. Het kanaal bestaat dit jaar 150 jaar en dat wordt in deze maanden gevierd met onder meer een concert, taptoe, kermis, foodtruckfestival en puzzelrit.
© OZ

Stand

De verkiezing tot het schoonste strand van Nederland komt niet als een verrassing in Oostkapelle. Veel bezoekers zien in de verkiezing de bevestiging van wat zij al jaren wisten.
Lees verder: Schoonste strand komt niet als verrassing

Weer
Vandaag zijn er wolken, vanochtend komt de zon daar nog doorheen. Vanmiddag wordt de bewolking dikker en kan er ook wat regen vallen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt 21 graden aan zee en 23 graden in het oosten van de provincie.