Ronnie Gras (83) doet mee aan eigen kermiskoers

Ronnie Gras (83) doet mee aan eigen kermiskoers
Ronnie Gras (83) doet mee aan eigen kermiskoers © OZ
Ronnie-Gras-ZNO160901AH
SAS VAN GENT - Trots
Ronnie is apetrots dat er een kermiskoers in Sas van Gent komt waar hij naamgever van is. "Dat had ik natuurlijk nooit verwacht", glundert Ronnie. "Ik vind het een hele eer. En ja, het is wel zo dat iedereen in Sas van Gent mij wel kent." Initiatiefnemer van de nieuwe kermiskoers is horeca-ondernemer Aswin Polmann. "Ronnie is een markant figuur en ondanks zijn leeftijd blijft hij gewoon fietsen. Dat vind ik schitterend."
Ronnie Gras (83) doet mee aan de kermiskoers die naar hem zelf genoemd is
Ronnie Gras (83) doet mee aan de kermiskoers die naar hem zelf genoemd is
ITEM Kermiskoers Ronnie Gras
Stiekem fietsen
De wielercarrière van Ronnie kende een moeizame aanloop. Zijn vader wilde niet dat zijn zoon zich zoveel met wielrennen bezig hield. "Hij was er niet voor, omdat er niet veel mee te verdienen viel. Ik moest studeren van mijn vader en niet koersen. Toch deed ik vaak stiekem mee aan wedstrijden. Dan zette ik mijn schooltas onder de brug bij de Zandstraat en reed ik naar Watervliet om mee te doen. Mijn vader zag me dan vaak de volgende dag in de krant staan bij de uitslagen. Dan kreeg ik flink op mijn donder", lacht Ronnie Gras.
Eerste editie
Aan de eerste editie van de Grote Ronnie Gras van 't Sas kermiskoers, die zondagmiddag om 16.00 uur van start gaat, doen 46 genodigde renners uit de funklasse mee. Het is de bedoeling om de koers de komende jaren uit te breiden. Of dit gelijk de laatste keer is dat Ronnie meedoet aan zijn eigen koers, of dat hij er volgend jaar weer bij is weet hij nog niet. "Ik voel me nog goed, al worden mijn benen wel wat stijver. We zullen zien."