Sportclubs in Zeeland omarmen asielzoekers

Sportclubs in Zeeland omarmen asielzoekers
Sportclubs in Zeeland omarmen asielzoekers © OZ
Asielzoekers Sportclubs 1
MIDDELBURG - Voetbal het populairst
Zo wordt vanuit het Jeugdsportfonds de contributie van 52 asielzoekerskinderen betaald. De kinderen zitten onder meer op korfbal, volleybal en kickboksen. Maar de populairste sport bij de asielzoekers is voetbal. Bij de voetbalclubs in de gemeentes Goes en Middelburg, waar asielzoekerscentra zijn, spelen meer vluchtelingen.
Geen contributie
Bij voetbalclub Zeelandia Middelburg spelen nu ook een aantal jongens in de seniorenelftallen. Met hen is een speciale regeling getroffen. "Zolang de groep niet al te groot wordt, hoeven ze geen contributie te betalen", zegt ledenadministrateur Rob Vos.
Verbroedering op het veld
Ed de Paauw is trainer van de derde selectie bij Zeelandia Middelburg en hij is blij met de nieuwe jongens. "Voetbal verbroedert. Je wil allemaal gezellig een balletje trappen en dan maakt het helemaal niet uit waar je vandaan komt." De Nigeriaanse Christoph traint nu een tijdje mee bij de club en vindt de club erg leuk. "Iedereen is erg vriendelijk, we spelen gewoon voetbal. Ik heb ook in Nigeria gevoetbald en het is fijn dat ik het nu ook hier in Middelburg kan doen."