Opvang Marina Beach maandag zo goed als leeg

Opvang Marina Beach maandag zo goed als leeg
Opvang Marina Beach maandag zo goed als leeg © OZ
© OZ

Sluiting

HOEK - Twee weken geleden maakte het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) bekend dat de noodopvang op het vakantiepark per 1 december zou sluiten. De reden waarom de mensen nu al vertrekken is vanwege de kinderen. "Zo kunnen de kinderen het schooljaar gelijk op een nieuwe school beginnen, waar ze ook kunnen blijven. De laatste gezinnen vertrekken vandaag naar Rotterdam. Maandag verlaten de alleenstaande vluchtelingen het azc", vertelt woordvoerder Robert Ploeg. 
Lees ook: Noodopvang vluchtelingen Marina Beach gaat dicht

Niet dicht, wel leeg
Marina Beach heeft vanaf maandag dus nog maar 40 vluchtelingen op het park zitten. Toch sluit het azc nog niet. "Stel dat ineens weer duizenden mensen asiel aanvragen, dan hebben we in ieder geval de ruimte om ze op te vangen." Het kan dus zijn dat noodopvang in Hoek drie maanden leeg staat. Per 1 december is de locatie officieel gesloten. 

Werknemers

Bij de noodopvang werkten zo'n 25 mensen voor het COA. Degenen met een vast contract verhuizen mee naar andere locaties in het land. "Degenen met een tijdelijk contract maken hun periode af en dan houdt het werk op", zegt Ploeg. 

Minder vluchtelingen

Het COA sloot de afgelopen tijden verschillende noodopvangcentra, omdat er minder vluchtelingen naar ons land komen. De noodopvang in de Zeelandhallen sloot begin augustus ook eerder dan gepland. Die opvang mocht namelijk open blijven tot eind september.  
Transfer Marina Beach