'Het was niet meer de Johnny die hij eigenlijk was' (video)

'Het was niet meer de Johnny die hij eigenlijk was' (video)
'Het was niet meer de Johnny die hij eigenlijk was' (video) © OZ
Johnny-Hoogerland-stopt-ZNO160904GR

Goede vriend

OOST-SOUBURG - Hoondert is al jaren een goede vriend van Hoogerland en heeft veel hoogte- en dieptepunten in diens carrière van dichtbij meegemaakt. "Zijn Nederlandse titel in 2013 vond ik toch wel het absolute hoogtepunt. Ik had toen goede hoop dat zijn carrière een mooie herstart zou krijgen nadat hij eerder dat jaar zo hard was gevallen in Spanje. Maar de laatste jaren lukte het Johnny niet meer om de aanvallende en spectaculaire renner te zijn die hij de jaren daarvoor was. Ik vind het dan ook verstandig dat hij nu stopt. Aan zijn val in de Tour de France zal hij altijd herinnerd worden. Als ik Belgische gasten in mijn restaurant heb en het gaat over Johnny, dan hebben ze het altijd over het 'pinnetjesdraad'."
Interview-Hoogerland-Hoondert-ZNO160904XJ

Ups en downs

Voor wielerjournalist Piet Eversdijk uit Kapelle komt het besluit van Hoogerland om te stoppen niet als een verrassing. "Hij is toch op een punt in zijn carrière dat het niet allemaal meer even lekker loopt. Voor de ploeg was hij nog wel belangrijk, maar je wilt toch zelf ook prestaties neerzetten en dat lukte de laatste tijd niet meer." Eversdijk vindt dat Hoogerland een geslaagde carrière heeft gehad, maar herinnert hem vooral om zijn ups en downs. "Heel veel ups, maar ook heel veel downs. Ik denk dat dat inherent is aan de persoon Johnny Hoogerland. Dat zit ook een beetje in zijn karakter."
Interview-Hoogerland-Eversdijk-ZNO160904IT

Niet graag aan herinnerd

Cees Hoogerland, de vader van Johnny, beseft dat zijn zoon altijd herinnerd zal worden door de val in het prikkeldraad in 2011. "Maar zelf word ik er niet graag aan herinnerd en Johnny ook niet. Mensen moeten niet vergeten dat hij een geweldige coureur is geweest. Het hoogtepunt was voor mij het Nederlands kampioenschap in 2013, maar hij heeft veel meer mooie resultaten behaald. En Johnny moet herinnerd worden als een aanvallende coureur. Hij was echt wel een smaakmaker bij de profs."
Interview-Hoogerland-Hoogerland-ZNO160904YI
Social media
Op social media wordt ook gereageerd op het besluit van Hoogerland om te stoppen. Zowel op Facebook als Twitter wordt Hoogerland bedankt. "Altijd alles op jouw manier gedaan, blijf dat doen, ook in je nieuwe leven", zegt @JelleGernler op twitter. @TonHeijstek1 bedankt Hoogerland: "Thanks Johnny.. Een mooi open boek was je in de koers!! Dank voor die jaren en succes met je nieuwe job!!" Reinier Honig, ploeggenoot van Hoogerland bij Team Roompot Oranje Peloton reageert op een ludieke manier op het het feit dat Hoogerland in een andere functie bij de ploeg betrokken blijft.

— Reinier Honig (@ReinierHonig)
">
Koers
Johnny Hoogerland zelf zat vandaag gewoon weer op de fiets. Hij reed de Grand Prix de Fourmies La Voix du Nord.