Hoogerland wil terug denken aan de mooie momenten

Hoogerland wil terug denken aan de mooie momenten
Hoogerland wil terug denken aan de mooie momenten © OZ
Johnny-Hoogerland-terugblik-ZNO160905VI
LANGEWEEGJE - Geen moeilijk besluit
Hoogerland vond het niet moeilijk om het besluit om te stoppen te nemen. "De afgelopen drie jaar was ik al niet tevreden over hoe het ging en ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als ik het niveau niet zou halen wat ik wil halen", zegt Hoogerland. "Dat idee had ik al een tijdje. Ik heb van de winter nog super goed getraind, in een hoogtetent geslapen en er alles aan gedaan om goed te wezen. Maar het viel toch tegen. Toen dacht ik bij mezelf ik ga dit niet nog een winter doen. Daar had ik geen zin meer in."
Hoogtepunt
Zijn Nederlandse titel in 2013 ziet Hoogerland als het hoogtepunt van zijn carrière, maar er zijn meer prestaties waar hij trots op is. "Ik heb in de Tour goed gereden, ben vijfde geworden in de Ronde van Lombardije en in de Tirreno-Adriatico. Dat zijn supermooie dingen. En als je alle jaren bij elkaar optelt ben ik in bijna alle grote klassiekers in de top-25 gefinisht. Dat zegt misschien niet zoveel, maar rij maar eens een klassieker bij de eerste vijfentwintig. Dat zijn toch prestaties waar ik trots op ben. 
Hoogerland over Mobach
Hoogerland over Mobach © OZ
Laatste koers
Wat de laatste koers van Hoogerland wordt staat nog niet vast. "Maar ik zou graag nog de Sluitingsprijs Putte-Kapellen rijden", zegt hij. Die koers is op dinsdag 11 oktober.