Zeeland wordt wakker: Reddingsbrigade, zeehondenpups en schoolbibliotheek

Zeeland wordt wakker: Reddingsbrigade, zeehondenpups en schoolbibliotheek
Zeeland wordt wakker: Reddingsbrigade, zeehondenpups en schoolbibliotheek © OZ

Reddingsbrigade

OOST - SOUBURG - De Zeeuwse reddingsbrigade kijkt terug op een drukke maar geslaagde zomer zonder ernstige incidenten. De zomer kwam laat op gang maar door topdrukte in de laatste weken moesten de strandwachten nog flink aan de bak.
Lees verder: Zeeuwse strandwacht: 'Deze zomer was het hollen of stilstaan'
Bosbranden Jávea
Bosbranden Jávea © OZ
Brand
De uit Goes afkomstige Birgit van Dam moest gisternacht haar huis in Spanje verlaten vanwege de bosbranden die daar woeden. Met haar kinderen en hond heeft ze de nacht doorgebracht in haar auto. Inmiddels is ze weer terug in haar huis en is er geen schade aan haar huis. 
© Zeezoogdieren.org
foto: Zeezoogdieren.org

Zeehondenpups

Bij een aantal aangespoelde zeehondenpups aan de kust van Zeeland is een gat in het gehemelte geconstateerd. De afgelopen twee dagen werden vier pups gevonden met een gat in hun gehemelte en dat is opvallend, zegt Jaap van der Hiele van zeehondenopvang A Seal.
Je bent wat je leest
Je bent wat je leest © OZ
Boeken en gratis koffie
Door het dalend aantal leerlingen is er veel ruimte over op het Zwin College in Oostburg. Ideaal om de bibliotheek in te huisvesten. Maar bezoeker van de bibliotheek zijn minder blij. Zij vrezen voor het lawaai dat de leerlingen maken en verwachten dat de koffie-automaat geplunderd gaat worden, omdat de koffie in de bibliotheek gratis is terwijl er in de schoolkantine 0,50 cent voor wordt gevraagd. 
Lees verder: Oostburg heeft bieb in school en gratis koffie

Weer
Vandaag veel bewolking, lokaal wellicht een drup regen. Maar een beetje zon en dat bij 22 graden. Verder waait er een zwakke zuidenwind.