Goesenaren helpen bij bezuinigingen

Goesenaren helpen bij bezuinigingen
Goesenaren helpen bij bezuinigingen © OZ
Onderzoek bezuinigingen Goes

Moeilijke vragen

De meeste inwoners van Goes hebben tips genoeg voor de gemeente, maar hadden moeite met het invullen van de online vragenlijst. Uit een lijst van 15 mogelijke bezuinigingen moesten ze er acht kiezen voordat ze door konden naar de volgende vraag. "Acht is gewoon te veel voor ons," zegt een dame op leeftijd. "Alles is ook zo belangrijk, neem nou hier bijvoorbeeld het schoolzwemmen."

Kritiek

Wethouder Loes Meeuwisse is zich bewust van de moeilijkheid van de vragenlijst. "We hebben veel commentaar gekregen. Ik begrijp het heel goed, maar het is precies het dilemma waar het college en de gemeenteraad ook mee zitten. Als je 3 miljoen moet bezuinigingen dan lukt dat niet met één onderwerp."
Onderzoek bezuinigingen Goes

Behulpzame tips

Inmiddels hebben meer dan 560 mensen online meegedacht over de gevreesde bezuinigingen. Meeuwisse verwacht hierdoor een goed beeld te krijgen van wat de Goesenaar wil. "Je moet minstens 350 antwoorden hebben en dan hebben we een representatief beeld van alle groepen in Goes. We hebben heel duidelijk gemaakt dat de gemeenteraad uiteindelijk moet beslissen, maar dit beeld is wel behulpzaam om straks die keuze te maken." 
Het onderzoek bezuinigingen kan online nog tot 13 september worden ingevuld. Wie daarbij nog hulp kan gebruiken, kan 9 september nog terecht bij de Jumbo aan de Marconistraat in Goes.