Dieet van bodybuilders: extreem en geen koekjes (video)

Dieet van bodybuilders: extreem en geen koekjes (video)
Dieet van bodybuilders: extreem en geen koekjes (video) © OZ
Bodybuilder Maria filmpje

Geen brood of koekjes

GAPINGE - Op het moment van de wedstrijd mag haar lijf geen vet bevatten, maximaal 5 procent. Terwijl 20 procent gezond slank is voor een vrouw. Zeker die dagen eet ze absoluut geen vet. Nu bestaat haar dieet vooral uit eiwitrijke producten, zoals vis, vlees en eieren. Daarnaast geen koolhydraten en suikers, zuivelproducten of fruit. "Nee, geen brood en geen koekjes."

Extreme leefwijze

En wat drinken betreft: water, groene thee of zwarte koffie. "Het is gezond tot op zekere hoogte, maar deze sport is een extreme leefwijze, daar kies je bewust voor. Wel is het laatste stukje naar de wedstrijd vrij ongezond omdat je dan helemaal geen vet mag. Maar als je de goede balans houdt en weet dat die wedstrijd een momentopname is, is er geen probleem", zegt Maria Carolien.

Er gaat niets hangen

Alles is gericht op het versterken van de vormen van haar lichaam. Grote vraag blijft hoe haar lijf er uit ziet als ze oud is, of wanneer ze niet meer aan bodybuilding doet. "Ik zal altijd blijven trainen, hoe dan ook, het zit in me. Als je dat drie keer per week doet en je gaat terug naar je gewone eetpatroon, gebeurt er niets bijzonders. De spieren zullen wat minder vol staan, maar het gaat niet hangen."
Bodybuilder Maria