2,3 miljoen euro tegen verpaupering

2,3 miljoen euro tegen verpaupering
2,3 miljoen euro tegen verpaupering © OZ
Woningen in Oost-Souburg
Woningen in Oost-Souburg © oz

Resultaten zichtbaar

MIDDELBURG - Het is de vijfde keer dat de provincie geld beschikbaar stelt. En de resultaten zijn zichtbaar, zegt verantwoordelijk gedeputeerde Carla Schönknecht. "We hebben het effect op de buurt gezien in straten waar met subsidie een huis is opgeknapt of waar woningen zijn samengevoegd. Anderen gaan dan ook aan de slag. En dan zie je dat zo'n buurt een heel ander beeld krijgt."

9 oktober

Iedereen in Zeeland kan een beroep doen op het geld. Elke aanvraag krijgt aan de hand van criteria die de provincie heeft opgesteld een aantal punten. Aanvragen met de meeste punten krijgen als eerste subsidie. En dat gaat zo door totdat de 2,3 miljoen euro op is. Tot 9 oktober kunnen mensen zich inschrijven via de website van de provincie.

18 miljoen

De provincie in 2012 gestart met het project Provinciale Impuls Wonen. Toen is besloten dat er tot 2018 maximaal 21 miljoen euro beschikbaar is om verpaupering tegen te gaan. Dat geld komt in verschillende fases beschikbaar. Tot nu toe was er elke fase rond de 2 miljoen euro beschikbaar. Bij volgende fases daalt dat bedrag naar rond de 1 miljoen euro.
Luister hier naar het interview met gedeputeerde Carla Schönknecht:
ITEM Geld voor sloop
Provinciale subsidie
Provinciale subsidie © oz