Zeeland wordt wakker: burgeradviseurs, café dicht en Tractaatweg

Zeeland wordt wakker: burgeradviseurs, café dicht en Tractaatweg
Zeeland wordt wakker: burgeradviseurs, café dicht en Tractaatweg © OZ
© Man helpt vrouw met aanvragen zorg - keukentafelgesprek
OOST-SOUBURG - Burgeradviseurs
De helft van de Zeeuwse gemeenten voldoet niet aan de wettelijke plicht om hun inwoners bij te staan bij het regelen van zorg. Vooral ouderen vinden het moeilijk om hulp in te roepen bij het aanvragen van zorg. De Zeeuwse afdeling van ouderenbond KBO pleit voor meer onafhankelijke adviseurs die mensen helpen met advies. 
© OZ

Café dicht

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg dreigt café Ut Babbelaertje aan de Vlasmarkt te sluiten. Bergmann heeft de eigenaren van het café nog tot 21 september de tijd gegeven om meer gegevens aan te leveren voor een integriteitsonderzoek. Een van de eigenaren van het café, Lou Traas, laat inmiddels in niet mis te verstane bewoordingen op Facebook weten dat hij het niet eens is met de hele gang van zaken. Hij belooft zich te blijven verzetten tegen de mogelijke sluiting van Ut Babbelaertje.
N62 Tractaatweg
N62 Tractaatweg © OZ
Wegen dicht
De verdubbeling van de Tractaatweg gaat in 2017 beginnen. Daarom heeft de provincie besloten om een aantal wegen af te sluiten die uitkomen op de weg tussen Terneuzen en de grens met België. Dat is nodig omdat er nieuwe viaducten komen die op de Tractaatweg aansluiten. Mensen die last hebben van de afsluiting, hoeven volgens gedeputeerde Van der Maas niet te rekenen op compensatie: "Het omrijden valt reuze mee."
Lees verder: Wegen dicht voor verdubbeling Tractaatweg

Weer
Hier en daar komt er dichte mist voor, en deze nevels zullen halverwege de ochtend optrekken. Daarna is het zonnig. Bij een zwakke tot matige zuidoostelijke wind wordt het 24 tot 27 graden. Aan de kust kan er vanmiddag een zeebriesje opsteken.