Zeeuws superkind in talentenjacht van RTL

Zeeuws superkind in talentenjacht van RTL
Zeeuws superkind in talentenjacht van RTL © RTL
Superkids-Laura-ZNO160908RJ
KORTGENE - 'Ongelofelijk veel talent'
De bekende Britse muzikant Dominic Seldis geeft de jury alvast tips over hoe je Laura op waarde kunt schatten. "Ze verdient het om veel punten te krijgen. Ze heeft ongelofelijk veel talent", aldus de contrabassist en voormalig jurylid bij het AVRO-televisieprogramma Maestro.
 
Bijzonder

De 11-jarige pianist werd bij meerdere muziekwedstrijden tweede of derde. Volgens de juryleden van die wedstrijden is haar pianospel bijzonder omdat ze met opvallend veel gevoel speelt en daarmee het muziekstuk persoonlijk weet te maken. 

Media-aandacht

Ze speelt al piano sinds haar zesde en oefent minstens twee uur per dag. Haar favoriet is Beethoven, maar popmuziek vindt ze ook wel 'ok'. Mede door de media-aandacht waarmee haar deelname aan 'Superkids' gepaard gaat, hoopt ze landelijk door te breken, zodat ze in grote concertzalen kan optreden in binnen- en buitenland.

Passie

Ze houdt er naar eigen zeggen vooral van om met haar muziek een verhaal te vertellen. Maar ze kan niet alleen maar muziek maken. Naast haar passie voor pianospelen, kan Laura ook goed windsurfen. Al liet ze dat in aanloop naar haar deelname aan 'Superkids' even achterwege om blessures te voorkomen.
Laura en Wendy zwaaien bij RTL Superkids
Laura en Wendy zwaaien bij RTL Superkids © RTL
ITEM Superkids Laura

Vakjury

In het RTL-programma wedijveren de jonge deelnemers iedere vrijdagavond op RTL 4 om 20.30 uur om een plek in de halve finale. De vakjury, die bestaat uit Carlo Boszhard, Tijl Beckand, Angela Schijf en Dinand Woesthoff, bepaalt samen met de publieksjury welke talenten doorgaan naar de volgende ronde en wie na de finale de titel 'Superkid 2016' mag dragen. De presentatie is in handen van Johnny de Mol en Wendy van Dijk.

Studiebeurs

De disciplines van de deelnemers lopen uiteen van zang, muziekinstrumenten en dans tot turnen, vechtsporten en kunstrijden. Het jonge supertalent dat uiteindelijk op 14 oktober als beste uit de finale komt, wint niet alleen de eeuwige roem, maar ook een studiebeurs van 25.000 euro.