Zeeland wil Den Haag het hof maken (video)

Zeeland wil Den Haag het hof maken (video)
Zeeland wil Den Haag het hof maken (video) © Omroep Zeeland
Zeeland versiert Den Haag
DEN HAAG - Versieren
Met de opening van een Zeeuwse ambassade in perscentrum Nieuwspoort gaat het Prinsjesfestival vanmiddag van start. Nieuwspoort wordt helemaal Zeeuws aangekleed met levensgrote foto's van het Zeeuwse landschap en Zeeuwse cultuurelementen. En het perscentrum van de Nederlandse overheid wordt versierd met Zeeuwse vlaggetjes.
© oz
Zeeuws decor
De vijf zalen van het perscentrum vormen de komende dagen het decor voor een reeks van Zeeuwse bijeenkomsten, variërend van een Waterdunenontbijt, bijeenkomsten over een tweede University College in Middelburg en de marinierskazerne in Vlissingen tot een presentatie van de Zeeuwse ui.
Zeeuws menu
Maar omdat liefde door de maag gaat, wordt er de komende dagen ook Zeeuws gekookt rondom het Binnenhof. Vanaf 17.00 uur wordt er donderdagmiddag (vanmiddag) gekookt door sterrenchef Eric van Bochove van 't Vlasbloemeken uit Koewacht. Hij kookt samen met drie andere chef-koks uit Zeeland (Oesters en Soja uit Bruinisse, de Hostellerie uit Schuddebeurs en Our Seaside uit Renesse) voor zo'n 100 mensen een Zeeuws menu. Een menu met landelijk minder bekende Zeeuwse lekkernijen als harder en Zeeuws lamsvlees. 
Liefde gaat door de maag

100.000 euro

Het Prinsjesfestival duurt tot en met dinsdag 20 september. Dan gaat de Zeeuwse ambassade in Nieuwspoort weer dicht. Zeeland hoopt zich met het Prinsjesfestival op de kaart te zetten in Den Haag. De provincie heeft 100.000 euro uitgegeven aan de Zeeuwse activiteiten rond het Binnenhof.