Zeeland wordt wakker: Fietsendieven, MS-patiënten en bruidjes

Zeeland wordt wakker: Fietsendieven, MS-patiënten en bruidjes
Zeeland wordt wakker: Fietsendieven, MS-patiënten en bruidjes © OZ
Agent met fiets
Agent met fiets © OZ

Strijd tegen fietsendieven

OOST-SOUBURG - De politie, rijwielhandelaren en gemeenten slaan de handen ineen om fietsendieven aan de ketting te leggen. Op Walcheren is de laatste vijf maanden een proef gehouden met het Digitaal Opkoop Register. In dit systeem worden fietsen die door een handelaar worden ingekocht direct geregistreerd. Als het om een gestolen fiets gaat, krijgt de politie een melding.
Overhandiging-brief-MS-ZNO160907FP

Tussenstop in Den Haag

De Zeeuwse MS-patiënten die maandag met de scootmobiel uit Middelburg op pelgrimstocht naar Amsterdam vertrokken, hebben een tussenstop gemaakt in Den Haag. Daar hebben zij een brief overhandigd aan minister Schippers waarin zij aandacht vragen voor hun ziekte. Minister Schippers sprak haar bewondering voor de Zeeuwen uit. Schippers gaf ook aan dat als de actiegroep in de toekomst nog een keer in actie komt, zij bereid is om te helpen met bijvoorbeeld media-aandacht.
Bruiden met champagne
Bruiden met champagne © OZ
Bruiden in zee
Een bijzonder tafereel gisteravond op het strand aan de Brouwersdam. Fotograaf Dick van der Veer fotografeerde vijf bruiden, in vol ornaat, op strand en in zee. Behalve zijn foto-camera had Van der Veer ook vijf flessen champagne meegenomen. Niet om op te drinken, maar om elkaar mee nat te spuiten. 
Kees Zwamborn (64) gaat bij Kloetinge aan de slag als technisch manager
Kees Zwamborn (64) gaat bij Kloetinge aan de slag als technisch manager © OZ

Zwamborn aan de slag bij Kloetinge

Kees Zwamborn (64) uit Kloetinge gaat aan de slag als technisch manager bij de voetbalclub uit zijn woonplaats. de ex-profvoetballer en voormalig trainer van onder ander NAC en Willem II heeft als voornaamste doel het opleiden van de jeugdtrainers van de Bevelandse club.
© Riche

Weer

Plaatselijk kans op mistbanken, maar die lossen snel op. Daarna wordt het een zonnige dag met 25 tot 28 graden. In de loop van de middag koelt het ietsjes af door een matige zuidwesten wind.