Kloetinge ziet komst Zwamborn als een geschenk

Kloetinge ziet komst Zwamborn als een geschenk
Kloetinge ziet komst Zwamborn als een geschenk © OZ
Kloetinge Kees Zwamborn
KLOETINGE - Planning
Zwamborn gaat zo'n vijftien uur per week bij Kloetinge aan de slag en heeft samen met de club een planning gemaakt voor zijn werkzaamheden. "We willen zowel aandacht besteden aan de prestatieve teams als aan de recreatieve teams. Het belangrijkste is het verbeteren van de trainers. Dat betekent dat we vrijwilligers aanwijzingen geven om de trainingen voor iedereen leuker en beter te maken, maar ook bij de trainers die al een diploma hebben valt nog veel te winnen." Zwamborn richt zich vooral op de lange termijn. "Dit is niet een klus die je even in één jaar voor elkaar krijgt. Mijn uitdaging is om van zo'n geweldige amateurclub een nog betere club te maken."
Eerste elftal
Het eerste elftal van Kloetinge speelt momenteel in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Zwamborn vindt dat dat de komende jaren moet verbeteren. "Dat is toch het vlaggenschip van je vereniging. Ik vind dat het eerste van Kloetinge minimaal in de hoofdklasse moet spelen."

Kees Zwamborn over zijn taken en ambities bij Kloetinge

Interview Kees Zwamborn

Geschenk

Voorzitter Jan-Kees de Bruine, die zelf als speler van het eerste elftal van Kloetinge nog speelde onder Zwamborn, is trots dat zijn club de oud-prof voetballer én trainer binnen heeft gehaald. "We hebben iemand nodig die de kennis heeft, die bij internationale en nationale profclubs in de keuken heeft gekeken. Die man is nu beschikbaar en die wil iets bij Kloetinge gaan doen. Dat is een geschenk die we met beide handen aanpakken."

Jan-Kees de Bruine over de aanstelling van Kees Zwamborn

Interview De Bruine
Kunstgras
Voorzitter De Bruine heeft voor de komende jaren nog meer doelen gesteld die hij bij Kloetinge wil verwezenlijken. Zo zou hij graag het hoofdveld voorzien van kunstgras en verlichting. "Dat zou ons mooie extra trainingsmogelijkheden geven, maar je hebt zoiets niet zomaar voor elkaar. Dat hebben we bij Hoek en andere verenigingen gezien. We zijn er wel over in gesprek en ik hoop dat we het op termijn kunnen realiseren."