Verboden te poepen in Terneuzen (video)

Verboden te poepen in Terneuzen (video)
Verboden te poepen in Terneuzen (video) © OZ
Poepbordje Terneuzen

Gepoep

TERNEUZEN - Bij de camperplaats zijn daarom deze bordjes geplaatst. Het gaat om de camperplaats zonder voorzieningen aan de Binnenvaartweg, bij de Terneuzense sluizen. Volgens de gemeente Terneuzen zijn die borden daar geplaatst na klachten van omwonenden.

'Onsmakelijk'

"Het stinkt en het is onsmakelijk", vindt Bert de Keizer. Hij loopt er regelmatig met zijn hond en hij ziet mensen hurken in de bosjes of hun chemisch toilet leeggooien. "Vooral bij vochtig weer stinkt dat enorm. Het is gewoon schandalig."
ITEM Poepbordje Terneuzen

Primeur

De Keizer is dan ook blij met de borden. "Ik hoop dat door die borden de mensen op die camperplaats zich voortaan wat netter gedragen." Bovendien is het volgens hem een primeur. "Ik heb even gegoogeld en ik kon er geen vinden, dus volgens mij is dit nieuw."

'Collector's item'

Nu de borden er staan is hij van plan om vaker een kijkje te nemen. "Want met zo'n mooi bord moet je ook oppassen dat hij niet wordt meegenomen. Straks wordt het nog een collector's item", lacht hij.

'Verschrikkelijk'

Toch vindt De Keizer het een hele serieuze zaak. "Het is echt verschrikkelijk als je daar loopt met die stank en het ziet er ook niet fris uit. Ik hoop dat het helpt, wamt het is nu echt een vieze boel."
Poep Terneuzen wc-papier
Poep Terneuzen wc-papier © OZ

Gratis

Ook de gemeente hoopt dat de problemen zijn opgelost. Vooralsnog liggen er nog geen plannen om een wc aan te leggen en geld te gaan vragen voor de camperplaats. Het blijft vooralsnog dus een gratis camperplaats zonder voorzieningen.