Zeeland wordt wakker: Uitzetting, fouilleren en Superkid

Zeeland wordt wakker: Uitzetting, fouilleren en Superkid
Zeeland wordt wakker: Uitzetting, fouilleren en Superkid © oz
Gemeente Middelburg stadhuis
Gemeente Middelburg stadhuis © OZ

Uitstel huisuitzetting MS-patiënt

OOST-SOUBURG - De Middelburgse MS-patiënt die van de gemeente zijn huis uit moet, heeft een week uitstel gekregen. Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg heeft daartoe besloten omdat er op korte termijn toch een tijdelijke opvangplek voor lijkt te zijn. De gemeente wil het huis sluiten omdat zij vermoeden dat er in het huis drugs verkocht wordt.
Preventief fouilleren in Terneuzen na vrijspraak schietpartij
Preventief fouilleren in Terneuzen na vrijspraak schietpartij © Omroep Zeeland

Langer preventief fouilleren

Terneuzen blijft een maand lang een veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie in de kern Terneuzen een maand lang preventief mag fouilleren. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen nam die maatregelen donderdag na vrijspraak in de rechtszaak over een schietpartij in 2014. Dat betekent niet dat er aanwijzingen zijn dat de spanningen oplopen.
Kustbebouwing bij Vlissingen
Kustbebouwing bij Vlissingen © OZ

Extra debat Kustvisie

Een deel van de oppositie in Provinciale Staten heeft donderdag een extra debat aangevraagd over de Kustvisie van de provincie Zeeland. D66, GroenLinks, 50PLUS, de PVV en de Partij voor Zeeland willen meer helderheid over de toekomst van de Zeeuwse kust.
Superkids-Laura-ZNO160908RJ
Zeeuwse deelnemer 'Superkids'
Ze gooide met haar virtuoze pianospel al hoge ogen bij meerdere muziekconcoursen, maar nu gaat Laura Landman uit Kortgene ook de strijd aan met jonge sporters, dansers en andere jonge talenten. Vrijdagavond doet ze mee aan de talentenjacht 'Superkids' van RTL.
Adrie de Willigen
Adrie de Willigen © OZ
(Foto: Adrie de Willigen)
Weer
Een zonovergoten dag vandaag. Het wordt 22 graden op het strand tot 23/24 graden elders in de provincie. Daarbij waait er een zwakke tot matige zuidwestenwind.