Eigen groep voor reformatorische peuters in Middelburg (video)

Eigen groep voor reformatorische peuters in Middelburg (video)
Eigen groep voor reformatorische peuters in Middelburg (video) © oz
Refo peuters Middelburg

Reformatorische peutergroep

MIDDELBURG - Om aan te sluiten bij de vraag van reformatorische gezinnen is Kinderopvang Walcheren begonnen met een peutergroep waar de normen en waarden gedeeld worden die binnen de reformatorische gezindte gelden. De pedagogisch medewerkers die voor deze groep staan, hebben zelf ook een reformatorische achtergrond.

Beginnen met gebed

De peuters beginnen de dag met gebed, luisteren naar Bijbelverhalen en gebruiken de methode ‘Bas’ die ook op reformatorische scholen gebruikt wordt. De reformatorische peutergroep ‘Speelpoort’ komt in een kinderopvanglocatie van Kinderopvang Walcheren aan de Sportlaan in Middelburg, in de buurt van de reformatorische Herman Faukeliusschool.

Meerwaarde

Volgens Kinderopvang Walcheren heeft een peutergroep als voorbereiding op de basisschool een grote meerdwaarde. Zij merken dat steeds meer ouders ervoor kiezen hun peuter naar een peutergroep te sturen. Daarnaast is de kinderopvangtoeslag in 2016 verhoogd waardoor het ouders minder kost om hun peuter naar de kinderopvang te sturen. Volgend jaar wordt de kinderopvangtoeslag verder verhoogd.
De reformatorische peutergroep is vooralsnog alleen maandagmorgen geopend, maar binnenkort is er vanwege de vele vraag ook een ochtend gepland op vrijdag.