Terneuzen blijft een maand veiligheidsrisicogebied

Terneuzen blijft een maand veiligheidsrisicogebied
Terneuzen blijft een maand veiligheidsrisicogebied © OZ
Burgemeester Jan Lonink
Burgemeester Jan Lonink © OZ

Maatregel verlengd

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen nam die maatregelen donderdag na vrijspraak in de rechtszaak over een schietpartij in 2014. In eerste instantie nam de gemeente deze maatregel voor twaalf uur. Donderdagavond maakte de gemeente bekend de kern Terneuzen tot 9 oktober 2016 als veiligheidsrisicogebied te benoemen. Dat betekent niet dat er aanwijzingen zijn dat de spanningen oplopen. Dat de gemeente de maatregel nu verlengt is een noodzakelijke stap in de procedure.

Vrijspraak

Donderdag sprak de rechtbank in Middelburg de twee verdachten in die zaak vrij. Het Openbaar Ministerie had 13 en 16 jaar cel tegen het duo geëist. Het slachtoffer liep door de schietpartij een dwarslaesie op.
Vergeldingsactie
De schietpartij in 2014 waar de mannen van verdacht werden was waarschijnlijk een vergeldingsactie voor een schietpartij eerder dat jaar. Bij die schietpartij kwam Gideon Verhelst om het leven. De beide schietpartijen waren waarschijnlijk het gevolg van een jarenlange ruzie tussen twee rivaliserende groepen.