Máxima geniet van zilte zaligheden (video)

Máxima geniet van zilte zaligheden (video)
Máxima geniet van zilte zaligheden (video) © OZ
Koningin Maxima op bezoek in Zeeland

Zagerkwekerij

COLIJNSPLAAT - Máxima arriveerde rond 09.30 uur in Colijnsplaat waar de zagerkwekerij Delta Farms bezocht. Ze werd daar bijgepraat over de mogelijkheden die de zeeworm biedt. 

— Marc van Dam (@DamNieuws)
">

Handjes

In de haven van Colijnsplaat stapte ze niet veel later aan boord van de mosselkotter Vertrouwen van de familie Schot. Tijdens de vaartocht naar Zierikzee sprak ze met vertegenwoordigers van de mossel- en oestersector. Vlak voordat ze aan boord ging, nam ze de tijd om omstanders te woord te staan en handjes te schudden. 
© provincie zeeland
ITEM Bezoekers bij Maxima
Zilte Academie
In Zierikzee kreeg Máxima op de Zilte Academie uitleg over koken met zeeproducten. Dit was het laatste onderdeel van haar werkbezoek aan Zeeland. 

— Provincie Zeeland (@provzeeland)
">
Zeeuwse producten
De academie heeft als doel de bekendheid van het koken met Zeeuwse producten uit de zee en van het land te vergroten. De academie organiseert gastlessen en masterclasses op VMBO's, MBO's en Foodlad Zeeland. 

Oestersteken

Tijdenshaar bezoek aan de academie heeft Máxima ook geprobeerd zelf een oester te steken, maar daar had ze moeite mee. Studenten zeiden na afloop dat de koningin heel vriendelijk was en belangstellend overkwam. 

— Marc van Dam (@DamNieuws)
">

Aquacultuur

Máxima was in de provincie op uitnodiging van de commissaris van de Koning Han Polman. Hij wilde haar kennis laten maken met de Zeeuwse aquacultuur. Zeeland is binnen Nederland koploper op dit gebied.