'Bananenboerin' Bertie zorgt voor het eten

'Bananenboerin' Bertie zorgt voor het eten
'Bananenboerin' Bertie zorgt voor het eten © KRO
Boerin Bertie scoort bananen in Expeditie Robinson
Boerin Bertie scoort bananen in Expeditie Robinson © RTL

Pluspunt

RENESSE - Bertie, die bekend is als een van de tien boeren die meededen aan het tv-programma Boer zoekt Vrouw, seizoen 2014-2015 ziet zelf haar boerenachtergrond als een pluspunt. "Ik ben een heel ander type dan de rest, wat meer op de achtergrond. Ik kom niet uit de media, ik kom uit de agrarische sector. Ik kijk naar andere dingen, ik ben wat meer gewend om om me heen te kijken, dus misschien zag ik daarom die bananen."

Onder de indruk

Ook andere deelnemers zijn onder de indruk van haar kwaliteiten als Robinson, waaronder ook modeblogger Anna Nooshin. "Ze is gewoon een boer letterlijk. Ze weet alles van het land, ze weet alles van planten. Ze kijkt, wij zoeken naar eten, maar we kijken niet. Zij kijkt om zich heen en gaat van het pad af en ze is gewoon nergens bang voor."
Boerin Bertie in Expeditie Robinson
Boerin Bertie in Expeditie Robinson © RTL

Nuchter

Wanneer de andere deelnemers vol ongeloof en bewonderend reageren op de bananenvangst, reageert Bertie nuchter als altijd. "Ik was hout aan het zoeken. En ja, toen hadden we bananen. Mooi werk." Voor het overleven op een onbewoond eiland heb je aan Bertie dus blijkbaar een goede.

Gekonkel

Maar of ze ook ver gaat komen in het programma is nog maar de vraag. Uit eerdere edities van het programma is wel gebleken dat de politieke spelletjes en het gekonkel achter elkaars rug daarbij een net zo grote rol spelen. En het is nog maar de vraag of een achtergrond als stugge Zeeuwse boer daarin ook een pluspunt is of niet.