Waterdunen half jaar later klaar

In 2017 moeten de kreken in Waterdunen vol lopen met zout water
In 2017 moeten de kreken in Waterdunen vol lopen met zout water © OZ

Spanning

MIDDELBURG - De Reu noemt het geen prettige mededeling dat Waterdunen later klaar is dan afgesproken. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor spanning met Molecaten, dat het hotel en de vakantiehuisjes wil bouwen. Voor Molecaten kan de vertraging betekenen dat de huisjes en het hotel in de zomer van 2018 nog niet verhuurd kunnen worden.
Miljoenentekort
De vertraging is een nieuwe tegenvaller. Eerder werd al bekend dat er een dreigend tekort van zes miljoen euro is bij Waterdunen. Bij dat project is niet alleen de kust versterkt. Ook wordt er een natuurgebied aangelegd en komen er een hotel en vakantiehuisjes. De uitvoering van Waterdunen was begroot op 200 miljoen euro.

Geen garanties

In november bespreken Provinciale Staten de nieuwe grondexploitatie van Waterdunen. Daarin zal het provinciebestuur een aantal nieuwe varianten voorleggen over hoe Waterdunen verder kan worden ontwikkeld. De Reu kan niet langer garanderen dat Waterdunen ongewijzigd wordt uitgevoerd: "De verwachtingen die ooit zijn gewekt op basis van tekeningen, kunnen misschien niet allemaal worden waargemaakt."

Hotel hoger

Eén van de wijzigingen waarover wordt nagedacht is de hoogte van het hotel in Waterdunen. Dat gebouw krijgt mogelijk extra verdiepingen. Dat is volgens De Reu niet zo gek: "De duinen waarachter het hotel wordt gebouwd zijn wat hoger uitgevallen. Als het hotel niet hoger wordt, dan kijken de mensen op de bovenste verdieping straks tegen een bak zand aan. Dat is niet de bedoeling."