Lamaketta's geven eenmalig reünieconcert

© oz

Kriebelen

TERNEUZEN - Tien jaar geleden stopte Harte ermee en daarmee kwam er ook een einde aan de Lamaketta's. Een moeilijke beslissing, noemt hij het in zijn column. "Maar met inmiddels een drukke baan en een gezin trok ik het niet meer. Het was alsof je de verkering uitmaakte." Maar de laatste tijd begon het bij hem weer te kriebelen en dat was niet alleen bij hem zo. "Ook de rest van de band had er wel weer eens zin. Vorige week hebben we met z'n allen besloten om een vergunning te vragen voor een eenmalig reünieconcert van de Lamaketta's op 8 juli 2017. Aan de zeediek. Ik hoop dat het mag, ik heb er nu al zo'n verschrikkelijk veel zin in."

Schoolband

De Lamaketta's werd begin jaren negentig opgericht als schoolband door Harte en zijn vriend en gitarist Donny Benjaminsz. Na een paar jaar een sluimerend bestaan te leiden, begon de band in 2002 aan de weg te timmeren. Toen ook met de vrienden Toine Metselaar, Jean-Paul Harreman, Friso van Wijck en Arno Francke. Er kwamen uitnodigingen voor concerten en de band trok het hele land door.

Kapitein Rooibos

Met de single Joehoe bereikt de band een notering in de Mega-Top 100. In Zeeland is de band vooral bekend met het nummer Kapitein Rooibos. Dit nummer is ieder jaar terug te vinden in de top van de Zeeuwse Top 40.