Een warm welkom op Noord-Beveland (video)

Een warm welkom op Noord-Beveland (video)
Een warm welkom op Noord-Beveland (video) © OZ
Boerenontbijt

Warm welkom

COLIJNSPLAAT - Het Boerenontbijt wordt jaarlijks georganiseerd door de ZLTO, Vrouwen van Nu, gemeente Noord-Beveland en plaatselijke ondernemers. De nieuwe inwoners kregen bij aankomst een hand van burgemeester Marcel Delhez. Ook hij woont nog niet zo lang in de gemeente. "Het is zo leuk om andere nieuwe inwoners te ontmoeten", zegt Delhez. "Ze komen in grote getale en de meesten zijn erg enthousiast".

Boerenontbijt

Het ontbijt wordt gemaakt van plaatselijke producten, die ook te zien en te proeven waren op het marktje dat voor de gelegenheid was ingericht in de schuur van de Rusthoeve. Op het menu stond gebakken ei met spek en daar werd goed van gegeten. "Het is echt heel lekker", verteld een van de genodigden. "Ik vond het ook zo leuk dat ik werd uitgenodigd. Ik kom uit Rotterdam en daar heb je zoiets als dit niet".
© OZ

Fotowedstrijd

Om de kennis van de nieuwelingen al wat te testen was er ook een fotowedstrijd met foto's van bekende en minder bekende taferelen in Noord-Beveland, zoals de Kaaihoeve. Het antwoord op de vraag 'waar ligt de Kaaihoeve?', moest door de meesten gegoogeld worden, maar de jury was gelukkig voor hen niet al te streng. De uiteindelijke winnaar had maar één fout en was aangenaam verrast.