Oemoemenoe begint seizoen met nederlaag

Oemoemenoe begint seizoen met nederlaag
Oemoemenoe begint seizoen met nederlaag © OZ
© OZ

Ambities

PURMEREND - Oemoemenoe won vorig seizoen de Nationale plate en heeft dit seizoen de ambitie om de kampioenspoule te halen. De Middelburgers begonnen met de nieuwe Ierse coach Simon Fitzgerald aan het roer en met Joey Luitwieler in de ploeg die zijn rentree vierde na een zware blessure die hem een jaar uit de roulatie hield.  Ook kon Oemoemenoe beschikken over drie nieuwe spelers, de teruggekeerde Nieuw Zeelander Iliah Maconi en twee Zuid-Afrikanen, Mikyle Webster en Gareth Selliers. 

Goed begin

Oemoemenoe begon goed en hield bij rust de achterstand op 2 punten. De ruststand was 16-14 voor Waterland. Gareth Selliers maakte twee tries en twee keer benutte Joey Luitwieler de aansluitende conversies. Na rust kwam Oemoemenoe zelfs op voorsprong door een benutte penalty van Joey Luitwieler, die daarmee de stand op 16-17 bracht. 

Kunstgras

Toch ging het na rust nog mis voor Oemoemenoe, mede doordat de Middelburgse formatie moeite had met het spelen op kunstgras. Volgende week mag Oemoemenoe thuis proberen voor het eerst dit seizoen te winnen. Het speelt dan tegen The Bassets.