Volkert van der Graaf is 'zondigste Zeeuw'

© oz

Zondaars

VLISSINGEN - Via Facebook kon gestemd worden op 41 Zeeuwse zondaars. De uit Middelburg afkomstige Van de Graaf kreeg daarbij de meeste punten. Van der Graaf schoot Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum dood. Hij kwam in mei 2014 vrij. Hij had toen twee derde van zijn celstraf uitgezeten.

Marten Fortuyn

Juist zaterdag overleed Marten Fortuyn, de oudste broer van Fortuyn, heeft zijn andere broer Simon laten weten aan de Telegraaf. De 73-jarige Marten Fortuyn zat volgens zijn broer al enige tijd op een gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting. Hij overleed nadat hij bij een ontsnappingspoging gewond was geraakt. Hij is niet meer gereanimeerd, omdat hij had aangegeven dat niet te willen. Na de moord op Pim Fortuyn trad Marten op als woordvoerder van de familie.

Aage M.

In de verkiezingvan Zondigste Zeeuw Aller Tijden eindigde Aage Meinesz als tweede. Na zijn loopbaan als brandkastkraker vestigde Hagenees Aage M., zoals hij in zijn tijd bekend stond, zich in Goes en bouwde hij een klein imperium van seksclubs op in de provincie Zeeland.

Gewoontemisdadiger

Derde werd Zeeuws-Vlaming Willy Verdurmen. Hij staat te boek als een ’abnormaal gewoontemisdadiger’. Hij gaf zich in de jaren zestig van de vorige eeuw met succes uitgaf voor piloot, wetenschappelijk onderzoeker, arts, chirurg en eindigde als inbreker en juwelendief.