Plonzende honden in Kloosterzande (video)

Plonzende honden in Kloosterzande (video)
Plonzende honden in Kloosterzande (video) © OZ
Hondenplons Hulst

Nu toch echt

KLOOSTERZANDE - Het buitenbad zou eigenlijk vorige week al sluiten, maar bleef langer open vanwege het mooie weer. De kosten om het bad nog een week langer open te houden, zijn te hoog, daarom is de sluiting nu definitief doorgezet. Het water mag dus vies worden.
Plonzen
De viervoeters maakten daar gretig gebruik van. De meesten doken met enthousiast het water in. Gevolgd door hun even enthousiaste baasjes. "Ik ben hier speciaal voor uit België gekomen", zegt één van hen. "Bij ons heb je dit niet en het is zo leuk". Haar hond is een echte waterrat. "Het is een labrador, die krijgen we voorlopig het water niet uit".
© OZ

Geen diploma

De honden mogen in alle baden en ook op de zonneweide kunnen ze zich uitleven met balletjes en frisbees. In het kleine bad staan de grootse bezoekers van vandaag pootje te baden. "Het zijn Ierse Wolfshonden. Ze kunnen niet zwemmen", zegt hun baasje lachend. Toch wilde ze de Hondenplons niet missen. "Ik kom voor de gezelligheid. Normaal is het onder die honden nog wel eens vechten, maar hier is alles plezier."