Zeeland wordt wakker: Schietpartij, verkeerd beladen en Danny Vera

Zeeland wordt wakker: Schietpartij, verkeerd beladen en Danny Vera
Zeeland wordt wakker: Schietpartij, verkeerd beladen en Danny Vera © OZ
Onderzoek na schietpartij Bruinisse
Onderzoek na schietpartij Bruinisse © HV Zeeland

Schietpartij

OOST-SOUBURG - Op het strand van Bruinisse is gisteravond een een schietpartij geweest. Niemand raakte gewond. De politie riep op om uit te kijken naar een man met ontbloot bovenlichaam. Uiteindelijk zijn twee mensen opgepakt.
© OZ

Brandend gras

Aan de Lamoenweg bij 's-Heer Arendskerke hebben maandagavond rollen gemaaid gras in brand gestaan. De rook van het brandende gras trok over het dorp heen. Het duurde geruime tijd voordat de brandweer de brand uit had.
© oz

Familiebedrijf

Schoenenketen Omoda is het 'Zeeuws familiebedrijf van het jaar' geworden. Dat is maandag bekend gemaakt tijdens het filmfestival Film by the Sea. Omoda heeft achttien schoenenwinkels.
Danny Vera met Bluegrass Boogiemen
Danny Vera met Bluegrass Boogiemen © Excelsior Records

Danny Vera

Het album Outsider van Danny Vera is op plaats vijf binnengekomen in de Album Top 100. Hij is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer. Het is voor het eerst dat hij de top 10 haalt.
Zonsondergang in de Vrijburgstraat, Vlissingen
Zonsondergang in de Vrijburgstraat, Vlissingen © OZ/Flickr (Gerda Hubregtse uit Vlissingen)

Weer

Vooral in het westen van de provincie is er veel bewolking. De zon schijnt vooral vanochtend en rond het middaguur. Bij een zwakke tot matige oost- tot zuidoostenwind wordt het rond de dertig graden.