Vijf aanhoudingen bij schietpartij Bruinisse (video)

Vijf aanhoudingen bij schietpartij Bruinisse (video)
Vijf aanhoudingen bij schietpartij Bruinisse (video) © HV Zeeland
Schietpartij Bruinisse

Vijf arrestanten

BRUINISSE - In eerste instantie werd er maandagavond nog gesproken over twee aanhoudingen, maar dinsdagochtend bleek het om vijf arrestanten te gaan. Het gaat om een vrouw van 26 en een man van 30 uit Enschede, een man van 27 uit Uithuizen, een man van 28 uit Nieuwerkerk en een 27-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats.

Kogelhulzen

Het strand is ontruimd en de technische recherche heeft onderzoek gedaan. Op het strand is er onder meer gezocht naar kogelhulzen. Daarbij werd ook een politiehond ingezet. 
Schietpartij Bruinisse
Schietpartij Bruinisse © HV Zeeland
Politie over Bruinisse
Getuigen
De politie kreeg een melding van een schietpartij, maar vooralsnog zijn er geen kogelhulzen gevonden. De politie spreekt daarom nog over een 'vermoedelijk schietincident'. Er worden nog getuigen gehoord.

Burgernet


Rond 20.45 uur stuurde de politie al een Burgernetbericht uit met de oproep om in het centrum van Bruinisse uit te kijken naar een man met ontbloot bovenlichaam. De politie bevestigt dat deze man één van de arrestanten is. 

— Burgernet Zeeland (@Burgernet_ZE)
">

Buurtwhatsapp

De dorpsraad van Bruinisse roept naar aanleiding van dit incident de bewoners op om lid te worden van de buurtwhatsapp. Veel van de dorpsbewoners blijken namelijk nog niet in die groep te zitten.